Izrada web prodavnice

web-prodavnica-izradaRazvoj novih tehnologija krajem 20. veka i pojava interneta omogućili su, osim novog načina oglašavanja (reklamiranja proizvoda i usluga), i novi način trgovine. Danas se kupac preko interneta može informisati o kvalitetima nekog proizvoda određenog proizvođača, cenama i slično, ali mu je pružena još jedna mogućnost – da preko interneta i kupuje, zahvaljujući web prodavnici.

Šta je to web prodavnica?

Web prodavnica (e-shop, e-prodavnica ili internet prodavnica) je moderan način trgovine koji se odvija isključivo preko interneta. Njen sadržaj čine svi proizvodi jedne firme (može ih biti preko 100.000) sortirani po kategorijama i potkategorijama na osnovu: vrste, veličine, cene i slično. Svaki proizvod mora biti predstavljen fotografijom i detaljnim opisom da bi se kupac mogao dobro informisati i odlučiti za kupovinu. Sama kupovina se obavlja pomoću ,,dva klika“,a plaćanje je moguće izvršiti putem interneta (PayPal) ili tzv. pouzećem (po prijemu pošiljke).

Prednosti web prodavnice

 1. Ovo je jedan od najisplativijih načina trgovine jer su ulaganja minimalna, a zarada može biti neverovatno velika (najveće svetske web prodavnice ‚‚Amazon“ i ‚‚Alibaba“ imaju godišnju zaradu koja se meri milijardama dolara).
 2. Ukoliko se bavite isključivo ovim načinom trgovine, dovoljan Vam je samo prostor na internetu. Nisu Vam potrebni: poslovni prostor, lanac prodavnica, veliki broj zaposlenih, skupi katalozi i slično.
 3. Svoje proizvode možete ponuditi i prodati kupcima koji se nalaze bilo gde na planeti.
 4. E-prodavnica je dostupna 24 sata dnevno.
 5. Za prodavca je ovo izuzetno jednostavan, brz i efikasan način prodaje.
 6. Za kupce je ovo izuzetno udoban način kupovine (tzv. kupovina iz fotelje) – ne moraju da obilaze prodavnice, troše vreme i energiju – proizvodi, koje biraju i plaćaju preko interneta, dostavljaju im se na kućnu adresu.

Šta Vam je potrebno da biste ‚‚otvorili“ svoju internet prodavnicu?

Potreban Vam je samo kvalitetan sajt i stručnjaci koji će ga osmisliti. Vaše je da pripremite materijal (fotografije i opis proizvoda) i da objasnite web dizajnerima kakvu prodavnicu želite, a sve ostalo je njihov posao.

Mogućnosti internet prodavnice:

 1. predstavljanje velikog broja proizvoda;
 2. sortiranje proizvoda na osnovu više kategorija i potkategorija;
 3. brza i jednostavna pretraga proizvoda;
 4. lako ažuriranje – vrlo važna mogućnost jer su promene u ‚‚online“ trgovini svakodnevne;
 5. evidencija poseta i narudžbina – omogućava Vam da vodite statistiku svog poslovanja;
 6. mogućnost komunikacije sa korisnicima (‚‚chat“ opcija) – kupci u svakom trenutku mogu dobiti dodatne informacije;
 7. ocenjivanje i komentari proizvoda – iskustva zadovoljnih kupaca ( dodatna reklama za Vas);
 8. povezivanje sa društvenim mrežama;
 9. prostor za reklame srodnih kompanija (dodatni izvor zarade za Vas);
 10. siguran i jednostavan sistem za naručivanje;
 11. različite mogućnosti plaćanja ;
 12. više jezika i valuta;
 13. prilagođavanje svim savremenim uređajima;
 14. optimizacija za internet pretraživače.

Prodaja preko interneta postala je sastavni deo savremene trgovine, a moglo bi se reći i da je u njoj budućnost trgovine . Ovaj trend polako, ali sigurno postaje imperativ vremena i uskoro će biti nezamislivo trgovati bez internet prodavnice.

Zato, ako se bavite trgovinom, a još uvek niste pokrenuli svoju e- prodavnicu, uradite to što pre. Pronađite stručnjake koji će osmisliti Vaš ‚‚ e-šop“ i obezbedite se za budućnost. Obratite se i nama!

Mi smo profesionalna internet agencija koja vrlo povoljno obavlja sve usluge na internetu,