Izrada WordPress sajtova

izrada-sajta-jeftinoBilo kojom delatnošću da se bavite, potrebna Vam kvalitetna prezentacija na internetu (sadržajan i funkcionalan sajt – dostupan velikom broju posetilaca i dobro pozicioniran kod pretraživača). A da biste od takvog sajta dugoročno imali koristi, morate ga redovno ažurirati, odnosno popunjavati svežim informacijama.

To, na prvi pogled, deluje komplikovano i skupo jer se pretpostavlja da je za održavanje ovakvog sajta neophodno imati ozbiljna programerska znanja ili platiti sturčnjake da to obave umesto Vas. Međutim, ukoliko se Vaš sajt instalira u WordPress-u, ažuriranje možete bez ikakvog naročitog znanja obavljati i sami – besplatno.

Šta je to WordPress?

WordPress je vrsta CMS sistema (Open Source Content Management System) koji služi za upravljanje sadržajem sajta preko administratorskog panela i omogućava vlasniku da ga lako ažurira bez neke naročite obuke iz programiranja. CMS sistemi se sve više upotrebljavaju za izradu ozbiljnih komercijalnih sajtova jer su besplatni, a veoma moćni , te zadovoljavaju potrebe velikog broja korisnika. Najpoznatiji među njima su WordPress, Joomla i Drupal.

Po najnovijim istraživanjima WordPress je najpopularniji među ovim sistemima, u upotrebi je već 12 godina (prva verzija objavljena 2003. godine), a od ukupnog broja svih sajtova na internetu u WordPress-u je instalirano 17% (oko 60 miliona sajtova)! Primera radi ovo je sistem koji koriste The New York Times, SNN i NASA!

Kako funkcioniše WordPress?

WordPress je softver koji služi za upravljanje sadržajem (tekstovi, fotografije, video snimci i slično) sajta. Zasnovan je na programskom jeziku PHP i MySQL bazi podataka. Raspolaže velikim brojem šablona i ima mogućnost nadogradnje. Korisnici ovog sistema mogu lako instalirati i menjati teme što im omogućava promenu izgleda i funkcionalnosti sajta. Preko mnoštva dodataka (oko 22 000) dozvoljeno je korisnicima i da prošire mogućnosti sajta van osobina sadržanih u osnovnoj instalaciji.

Koje su prednosti WordPress-a u odnosu na druge CMS sisteme?

  1. WordPress je izuzetno jednostavan za korišćenje i ažuriranje, namenjen je pre svega onima koji nemaju nikakva stručna znanja ili iskustva u kreiranju web stanica.
  2. Ovo je softver koji ima prednost neograničene nadogradnje, zahvaljujući mogućnostima korišćenja novih tema i dodataka (npr. za kreiranje menija, formulara, upitnika i ostalog).
  3. Postoji verzija na srpskom jeziku, ali i mogućnost izrade multijezičnih web stranica.
  4. SEO optimizacija je laka, pretraživači su ,,prijateljski’’ raspoloženi prema ovoj vrsti sajta, što znači da ga automatski prepoznaju i visoko rangiraju.
  5. Instaliranje WordPress-a nije jednostavno za obične korisnike, za to je pomoć stručnjaka neophodna, ali je zato njegovo korišćenje i održavanje lako i besplatno.
  6. Najveća prednost je ta što se ovaj sistem neprekidno unapređuje, naime hiljade programera svakodnevno radi na novim verzijama WordPressa, koje su dostupne svima i objavljuju se nekoliko puta godišnje na internetu.

Ukoliko Vam je potreban kvalitetan sajt, sadržajan, dobro organizovan, pregledan, koji ćete moći Vi ili Vaši sardnici lako da ažurirate ( popunjavate aktuelnim informacijama),obratite nam se.

Mi smo profesionalna internet agencija koja povoljno obavlja sve usluge na internetu. Izrada sajtova u WordPress-u je naša specijalnost. Mi ćemo za Vas instalirati ovaj sistem, pomoći Vam u izradi i osmišljavanju tekstualnog i vizuelnog sadržaja sajta, obučiti Vas za njegovu upotrebu, ali dalje uređivanje sadržaja prepuštamo Vama. Mi kreiramo Vaš sajt, a Vi ga na dalje uređujete i ažurirate!